cool ride huh huh huh

what a cool ride.....why i said cool ride?? because we ride at nite so it's cool la no matahari hahahahaha btw last PCM ride memang the best PCM dengan temanya KAYUHAN BALIK KAMPUNG...mula mula fikir gak ramai ker yang datang coz i look like no much promotion bout this ride not like pas month..tambah plak this time they will start a bit late 11.30pm orang sudah mau tido loo....tapi apa yang aku fikirkan jauh meleset it's still ramai walaupon angka tak mencecah more than 100riders but still happening (tapi aku tak ler pening yer)

This time memang best.....why??? (tanya lagi) coz this is my first time ride with my lovely wife (selalunya dia naik basikal aku jogg jer) and she ride "her" santacruz looo..dia yang menawarkan diri nak ride mlm tu so i usaha la skit cari balik my old helmet and carikan bike to her (orang dah nak kayuh kena la bagi sokongan yer tak hehehehe)


so after berbuka lepak kat umah jap kemas bilik pakaian yang dah mcm stor baju dah tu bout 10.50pm baru keluar rumah direct to precint9..time sampai tu dah ramai dah yang sampai so we upload our bike and get prepare..... at 11.30pm daoh (the organizer) with some help from abg man give a speech and some breefing to riders.. bila mula ride semua ride in one group makan angin semua tak mcm bulan bulan lepas ada yang laju semacam jer termasuk la aku hehehehe

tidak di lupakan majlis bergambar ramai ramai hehehehe for the first time PCM amik gambar ramai ramai with some help from Rudy ,Adi (ko punya pic mana la) and Uncle D as photographer also Mr. Flat HP Videographer (yang pasang lagu raya sepanjang jalan) that nite...our first check point is at infront of palace of justic (amik gambar lagih time ni)


then we do some climb at PICC...waaahhhh with a bit help for climbing technique and gearing my wife very relaxing climb that hill terkezut gak first time kayuh pon agak power la blh msk adventure race dah ler pasni yer hehehehe...then the ride continue with the same road yang biasa riders ikut (pinggiran desa putra) biasa la long baby climb ni hehehehe i look at my wife dari dia mula sembang banyak dah tak bersuara sangat dah hehehehe so i kasi la semangat skit tak bagi di semput sangat tapi tengok kaki dia ligat semacam jer aku dah suruh guna gear berat skit dia tak mau dah mcm kartun dah kaki tu coz for those who biasa or dah lama ride i think they will used heavy gear like me bukan apa for me if long climb i will used heavy gear...kalu used gear yg ringan or used granny gear kaki akan ligat semcm jer terhenjut henjut and akan menyebabkan kita lagi penat. back to the story....(dah melalut plak) sampai jer at peak kitaorg lepak ler dulu tinggu rider yang lain..
gua mcm budak hip hop la plak yer

Antara Cameraman that nite yang sedang beraksi

dah lama lepak tu penat pon dah ilang kitaorg sambung ride ler aku bersaing dgn wife aku ride makan angin jer siap berhenti kat jambatan pedana lagi amik gambar....pelik gak walaupon dah jam 2.00am putrajaya atau nama lainnya ghost town time malam still banyak lagi keta dok pusing pusing..sampai semula di Double Trouble (u need to pass *UKJK exam to kerja di kedai ni nak tau jawapan kena la lunch kat kedai ni nnti) kul berapa tak pasti la plak...lepak ngn diaorg semua jap bersaho la dulu ramai ramai dalam kul4.00am baru gerak g Pasa Borong plak nak beli sayur n ayam hehehehehe abih citer
*UKJK = ujian kecergasan jasmani kebangsaan

msg to Mr. Rudy : ........aku curik gambar ko tau hahahahahahaha Abg Man Kajang pon sama hahahahaha

Boring tengok muka gua je semua hehehe more pic at this link
story at
daoh, flat, rudy and uncle D

pic plak kat sini flick Rudy

to kawan kawan yang hadir pada ari tersebut n got story or blog please inform me wokeh


Please Respect Cyclists.We Are Road User Too

8 comments:

Beskal Chap Ayam said...

ini yg membuat kan hati tak sabar nak sambar MTB ni.

hehe jeles tgk kor aku kayuh ngan wife pakai beskal jepun jer ada bakul lagi heheheh apa2 korang memamg GEREK

heero yui said...

kalu joint mass MTB ker Roddie ke semua blh joint punya la basikal bakul pon ok takder hal la
bulan depan bwk wife ride skali hang naik basikal bakul tu wife ride roddie la hehehehe

ool@ p@nd@ said...

fuyoooo.. teror nyer wife abg ngah leh kayuh.. respect arr...

tp pelik tul mamat sekor nie kayuh pakai bj melayu... mushkil tul....

ape2 pun da photo mmg cun giler...

Beskal Chap Ayam said...

hehehe cadangan yg bagus n pasti kelakar heheheh angkut askar2 sekali.

bola2api said...

tunggu la aku pindah putrajaya.. buleh join PCM. precint 9 tu belakang rumah jer hehehehehheheheh

buleh kayuh bersama wifey kau..

selamat hari raya!

p/s: aku tanampak pun roadies kat dlm gambo. semua MTB jer..

Bang Man CIOCC said...

Kayuh beskal sambil berdiri,
Punyala power tecabut pedal kiri,
Komen kat blog pengganti diri,
Slamat Lebaran Aidil Fitri.

Jangan lagak guna Campagnolo,
Kayuh pelan pon takleh folo,
Raya cekik sampai over-flo,
Kang nak kayuh balik, siksa nanti bro!!!

Salam Raya: Bang Man CIOCC
Heero, e-mail my pix to azmanvwv@yahoo.com pliz.

Joe said...

Nice bike your wife has!

Selamat Hari Raya!

heero yui said...

sorry semua gua br msk ofc la ari ni cuti panjang hahahaha

ann : dah tema kayuhan balik kg beraya tu yang pakai baju melayu tuh ....photo org yang amik memang cun ler

BCA : bawak ler satu battilion pon hahaha

aini : biler pindah prcnt 9 dekat jer nnti nak joint ride.....last ride ari tu mmang tak banyak budak roddie tapi memang ada.

bang man : selamat ari raya....pic pon sy amik dalam blog orang lain dengan kebenaran hahaha

joe : thankz bro...ala beskal pinjam jer hehehe