kayuhan pembakar ketupat and lemang siri 1

dah penat beraya macam macam yang di makan nya time raya ari tu perut pon nampak macam naik skit jer membuatkan jiwa ni tak tenang hehehehehe lama tul gua cuti ada le 2 minggu hehehe..bukan apa saja jer rasa mcm nak rest jer malas nak ngadap pc n keja ni lama lama blh sakit mental tuh.....

nasib cuti aku panjang lagi so lepas balik umah jer dari beraya di kampung n kg mertua..gua g ride ler membakar lemang lemang and ketupat ketupat dimana kalu di ikutkan tahun ni paling banyak aku makan ketupat and lemang (dulu takut takut coz family ada history darah tinggi and stroke so jaga jaga ler)

kayuhan pembakar ketupat and lemang siri 1 ni aku mula dari kelab tasek putrajaya...plan mula mula ride ngn epoi janggut tapi dia kena tolong Melody tengok trail utk KLD minggu depan so aku ride sorang jer la...nasib ari ni tak ujan....dari putrajaya aku ikut highway ke dengkil and seterusnya ke salak tinggi...sempat la gak buat sprint skit skit terasa gak ler mcm nak muntah :P dah semput dah aku jer.....smpai salak tinggi pusing balik jalan yang sama then ikut jalan lama ke bangi kajang melalui pusat nuklear negara....sampai di satu simpang tu aku ingat nak ke semenyih tapi tak berapa ingat jalan tu so patah balik ler ke arah kajang...sampai di depan UKM masuk simpang ke bangi then ke Gate 1 putrajaya then terus ke kelab tasek semula......

total distance aku tak tau yang betulnya coz meter aku abih batt ler plak....kalu ikut dalam Map My Ride ni dalam 61KM yang pasti air dalam botol air aku abih le semua hehehe...nak citer lebih malas le plak :P so kalu nak tengok detail kat map bawah ni

min : 26ft, Max : 246ft
ascent : 308ft
desent : 302ft

graph at this link click at "show elevation"




kayuhan pembakar ketupan and lemang siri ke 2 sabtu ni hahahah aku nak g Kuala Kelawang ngn wife aku plak tapi di follow ngn moto jer la time pusing balik blh mandi manda kat Jeram Toi hahahaha minggu depan aku story balik


Please Respect Cyclists.We Are Road User Too

5 comments:

Beskal Chap Ayam said...

roger2 den kalau ada kayuh pembakar lemak part 2 yo

heero yui said...

ada sok ke kuala kelawang tapi den gerak dari umah mertua den di soromban la

Beskal Chap Ayam said...

wah panjat bukit tanggo lagi cayo laa bro.

heero yui said...

panjat dalam ujan hahahaha lobat tol ujan ari tu

Beskal Chap Ayam said...

Ayoo yoo bro mcm mana tu ? Pasti best pengalaman tu kan