Pecah Masuk

baru baru ni ari selasa 16 march,bala meninpa lagi rumah aku kena pecah masuk lagi ler buat kali ke 2 dalam tempoh baru setahun lebih aku tinggal kat sini adussss sakit ati tul tu tak termasuk lagi yang orang dah masuk halaman belakang umah tapi ada jiran nmpak dia keja tuh kalu tak kira kali ke tiga ler...naya tul...
kali nih pencurik tak masuk ikut pintu mcm hari tu..mula mula dia kumpil tingkap rumah sebelah yg kosong and takder gril lagi (tuan dia tak reti reti nak pasang gril) then dia naik tingkat atas bukak tingkap bilik utama..lepas tu menerusi bumbung atas paking tu dia cross ke rumah aku kumpil tingkap bilik and rosakkan gril tingkap umah aku plak...nasib baik ler aku nih tak berharta so tak der la barang yang hilang kecuali barang kecik kecik jer tapi leceh ler coz dah habis bersepah rumah..nak kena perbaik tingkap lagi satu hal iyoooo tension tul poket plak tengah kemarau nih :(
mula mula balik keja hari tu tak perasan lagi samapai umah dok bawah dulu tolon wife buat cucur kodok :P then dalam kul7 nak naik ler mandi dah maghrib sekali tngok abih bersepah adusss nak buat mcm mana dah tawakal jer la..polis datang rumah malam tu pon bukan blh buat apa pon tngok tngok amik statement abiss bukannya nak amik cop jari kaki ker apa ker maybe kalu ada kematian kot baru dema nak check betul betul...
menurut jiran yang nmpak pagi tu dalam kul9 ada 3 orang panjat masuk umah sebelah dah so diaorang keja rupa2 nya diaorang dah sttle keja..diaorang lari naik proton wira..ada gak dapat no plat keta tu tapi biler kasi kat polis check no palsu tu no moto modenas aisehhh tak per la nak buat mcm mana dah..selain tu aku tngok pencurik nih kalu masuk umah target dia msti ke bilik utama jer pastu almari bilik abih dia punggah barang dalam almari tuh
tak sempat aku mau pasang alarm baru je amik sebut harga hari tu huh huh huh tak der rezeki nak buat mcm mana kan so pasni kena la cari sapa sapa yg pandai "pagar" rumah plak
story yg lepas bab yang sma : Link
Please Respect Cyclists.We Are Road User Too

2 comments:

Ajo said...

Heero, buat solat hajat mintak jauh. Panggil org surau area umah nko.. insyallh. Ini musti buruh-buruh indon yg buat projek umah nko dulu.. pasal dia tau blind spot setiap umah kwasan tu.

heero yui said...

Ajo..thanks bro..ada gak skang ni buat solat hajat.."pagar" rumah pon ada gak buat..kira ikhtiar skit skit ler..ari tu bukan indon yg msk pon, melayu kita gak jiran sebelah yg kejar dia tu yg kasitau