Sg. Lembing MTB Race

Date : 19 - 21 Mac 2010
Vanue : Sg. Lembing, Pahang

mula bertolak dari rumah agak lewat ari tu urus n kemaskan umah skit skit n ada rasa fobia lagi sejak kali terakhir yg ada orang masuk umah ari tu...dah ler kuar agak lewat kena plak jem kat area H.Way Akleh tu leceh tul ler janji nak jumpa kengkawan kat petronas bukit tinggi dah tak sempat so diaorang tunggu d RNR Temerloh jer...dah masuk highway tu, bawak slow slow jer la coz condition keta tak mengizinkan. sampai di RNR temerloh kul brapa ntah jumpa Alwin jai, epoi ngn saper nama ntah sorang lagi nih diaorang ni sempat ler habiskan makan maknanya aku dah lambat ler sampainya...then kitaorag konvoi together gether g sg. lembing..sampai di tol kuantan abang dah tunggu kat situ so together-gether skali lagi g sg.lembing..

sampai jer kat Sg.Lembing terus g daftar then ada race bawah 23 tahun sedang berlangsung so layan ler kejap sambil jumpa kengkawan..lepas tu g check in kat Kak Ti Homestay...ok gak tempat dia nih kira menarik la gak tapi disebabkan kitaorg amik pakej homestay kitorg ditempatkan bersama keluarga cikgu apa nama dia ntah hehehehe family nih baru jer dapat sijil kebenaran utk buat homestay nih so kitaorg ler tetamu yg pertama stay kat umah diaorg mmang menarik..tuan rumah pon agak peramah orangnya yer la kalu tak peramah takkan nak saja saja buat homestay kot kan :P habis sttle tu ingatkan nak g tngok race balik ler skali Kak Ti nih ajak pusing kampung la plak so layan jer la dia bawak g kawasan perkhelahan di tepi sungai skali lagi aku lupa apa nama sungai tu plak :D yg pasti sebelah kawasan perkuburan..cantik la gak kawasannya lepas tu dia bawak g tngok titi gantung plak kira pusing pusing abih ler kampung nih hehhehe lepas hantar Kak Ti ni terus g tmpat race tu kejap sebelum g minum kat pekan sg. lembing yg agak classic hehehe naper aku cakap classic heheh korang g korang tngok sendiri ler tapi tak ler se-classic pekan papan di perak tuh yg tu lagi true classicnya :D malam lepas mandi tuan umah jamu makan skit then g sambung makan kat umah kak ti plak fuhhhh tak termakan dah aku ada gak ler beberapa riders lain yg dah turut booking makan kat sini meriah la gak...kira berbaloi la dgn payment nya nih...abih sttle semua balik umah setting bskal then layan road race apa ntah kat TV sampai midnite kira tido lewat ler ala race bukan pagi pagi pon hehehehe
pagi 2nd day tu lepas bfast kitaorg kayuh g starting line tngok 1st race pagi tu kategori women open..lepas tu kategori utk 30 - 34, ramai gak kengkawan yg masuk kategori nih aku tak lepas umur lagi so kena la masuk kategori terbuka gak...hebat kat riders riders kategori nih walaupon dikira ber"usia" la gak kan mmang laju..perut pon ucah kecut nih hehehe dah lama tak race ler katakan ni tngok banyak pro-pro rider lagi ler..... habis 12 laps utk category 30 - 34 kira masa utk aku plak nak berRace nih hahahah kayuh tak seberapa tapi masuk open plak hehehe semua pro-pro plak tuh dgn ada Adeq la anuar mana ler hapis panjang ler budak budak L2A kira ramai ler kali nih..
start race tak der masalah langsung tak der nak cakap ready ker apa ker terus air hond start jer terkejut ler kejap nasib sempat belasah g depan hehehe tapi pastu slow balik ler saja jer mempoyokan diri hahahaha dalam keadaan rider yg masih ramai tu terus ada downhill so jem ler kejap takder masa nak tunjuk skill downhill dah pon terus turun nolak basikal lagi cepat dah tu kena lagi kat kawasan berpasir plk tu..aku sambung kayuh pon biler dah lepas skit dari kawasan berpasir tu..
trail agak menarik tak ler susah sangat yg teknikal skit pon time downhill kedua tapi takder masalah sangat ler bagi aku kat downhill yg nih cuma biler nak ride atas akar tu la yg slow skit..ilmu tunggangan atas akar masih tak khatam lagi :P.....lepas downhill ada flat tarmac skit blh l;a kira mcm nak rest skit sblm msuk offroad semula...feeding zone agak menarik dengan crowd dari penontonya kira best ler....jarak utk 1lap lebih kurang 2km tapi nak habiskan 16laps mcm nak tercabut jantung rasanya hehehe disebabkan team kitaorg tak cukup crew utk mmbantu kitaorg mohon bantuan haziq dari team lain tepi kengkawan gak ler nih utk tolon la hulurkan air ker apa ker hahaha tapi orang lain biler nak amik air sua tangan jer aku siap berhenti lagi tuka botol air saja jer la walaupon air ada lagi hahaha poyo hahahaha sepanjang race rasanya mcm dah lebih 4kali aku kena overlaps dari 1st rider hahaha patutnya biler dah 2kali kena overlaps rider tu kena berhenti tapi dah komisar tak suh berhenti aku jalan jer la hehehe aku berhenti pon dalam laps ke7 bukan sbb penat tapi rasanya cukup takat tu jer la aku nak kayuh pon hahaha malas dah ler namanya tu tak terdaya dah den hehe
habis race semua dalam dekat kul1 kalu tak salah aku panas terik dah nih lepak jap tngok penyampaian hadiah then terus balik homestay rest jap mandi mandi then terus balik nak tunggu apa lagi hahahaha apa pon race kali nih mmang best, trail dia mmang layan jer tak teruk cuma aku jer yg tak fit hehehee tahniah to organizer for this great event siap dapat jersey lagi tu.......dekat kul12mlm baru sampai umah
adiosssss

Please Respect Cyclists.We Are Road User Too

2 comments:

AOD rudy said...

haiszzz.. lama betul tak jumpa hang ni heero.. wkakakakk.. apa macam skang? ada baik?

heero yui said...

baik baik saja bro...biasa la masing masing sibuk..aku pon dah jarang ride dah lebih kpd balik keja dok umah jer :P