what a bad day

ari tu aku saja ler amik cuti berehat di rumah saja saja jer la bukan nak buat apa pon wife aku pon g keja ari tu. sepanjang kat rumah siang tu buat la workout skit sambil sambil layan "wonder pets" hehehe dalam jam 5.30pm aku kuar ler nak g amik wife d office and ptg tu ingat nak g jogg. lepas maghrib jer sambung swimming kat pool P6 mcm biasa ler..

nak cadikan citer aku sampai di rumah lebih kurang jam 10.30pm...masuk jer lorong rumah nmpak gate terbuka wief aku cakap aku lupa ker nak tutup gate tu ishhh jarang aku lupa mcm nih betul ker aku lupa nak tutup rasanya dah tutup abih dah then biler paking jer keta tngok gril pintu plak terbukak ish gabra nih terus la aku check plak kat pintu tu sekali dah kena kopak ler iyoooo rumah aku dah kena pecah masuk ler kelam kabut aku buka pintu stor tengok nasib baik bike ada lagi hehehe then check di dapur semua ok naik jer tingkat atas sekali dah berterabur dah ler barang...dalam bilik jer abih baju semua dah berselerak. meja mekeup pon berterabur side tabble pon abih huhhuhuhuu g bilik belakang tengok sama gak berterabur almari time bujang pon dia gerudi nasib dalam tu tak der apa baju jer semua......

tapi ada gak ler barang barang yang hilang walaupon nilainya tak ler tinggi tapi semua ada "harga" dia sendiri.wife aku dah terduduk dah tak tau nak buat apa barang dia ada yang hilang gak.....

lepas tu aku cuba ler call polis sekali balai polis semenyih tak angkat la plak aku try call 999 dalam kul 10.35pm pon still tak angkat cibai tul la semua tak angkat nih walaupon banyak kali try call nih.. nasib aku ingat no jawatankuasa taman kat situ so aku call diaorang ler mintak tolon tak sampai 5 minit dah ada jawatankuasa yang datang.. pastu dah tak dapat call polis aku terus g la balai buat report..balik jer kat rumah tengok dah ada polis mayb ada jawatankuasa yang call dapat kot......sembang sembang jap ngn polis tu then check balik ada apa lagi barang hilang...dalam kul 12 ada pegawai penyiasat datang amik gambar semua dalam kul1 baru sttle baru la blh kemas balik barang barang yang dah berterabur tuh....

apa pon alhamdulillah ler walaupon barang jer yang hilang tapi kitaorang selamat tu sudah memadai barang blh cari lain tapi nyawa sekali jer....masalah skang nih wife aku pon dah jadi fobia skit mmmm skit ker???? heheheh then masalah lain plak nak canti pintu aku yang gabak tuh huh huhuh huhhu satu set pintu tu pon paling cikai aku dapat pon rm1k lebih coz saiz pintu mcm tuh dah ler barang hilang nak kena ganti pintu lagi duit semua tu camner nak beli cervelo nih hehehehe.....skang nak g training time malam pon kena pikir panjang dulu la tapi training tetap training hehehe cuma kena adjust pada masa tu ler

kesimpulannya korang nak tinggal rumah tu hati hati ler baca ler apa yang patut moga moga rumah dilindungi.....barang barang kemas ker duit ker jangan ler letak bawah baju dalam almari tu coz situ ler bagi aku tempat yang dia akan tuju biler masuk rumah nih...


#pic saja aku tak nak amik coz takut ada yang try cara cara nak pecah rumah nih hehehe


Please Respect Cyclists.We Are Road User Too

11 comments:

apai said...

kesian ko ngah. aku tumpang simpati je la. tapi takpe. kalau tak kat dunia, akhirat nanti tuhan balas. i'allah. setiap yang jadi tu ada hikmahnye.

apai said...

aku tumpang simpati dengan kejadian yang menimpa. i'allah, tak kat dunia, akhirat perompak tu kena balas gak. tiap yang jadi ada hikmahnya. i'allah.

heero yui said...

thankz bro

rudy said...

adesss... nak wat camna.. sabar jelah.. kamera selamat?

heero yui said...

rudy : cam yang olympus tak selamat yang nikon nasib baik aku bawak tapi charger dia aku tinggal kat rumah kena rembat gak

oola panda said...

hah..umah abg ngah kene pecah? sib bike xhilang.. :)

heero yui said...

ann : tu ler nasib baik sangat sangat ler mmang tengok yang tu dulu ler pas masuk rumah ari tu sebelum tengok yang lain hehehe

Beskal Chap Ayam-CUBE said...

simpati apa yang terjadi bro nasib beskal dia tak rembat sekali.

heero yui said...

BCA : thanks bro...nyawa tuh hehehehe

qistory said...

ish...cane leh pecah masuk umah ni? bkn ada security ke? but, ye la benda nak jadi kan. luckily both of u xde kat umah. if not something else lak happen. tapi paling tak tahan masuk umah gi check beskal dulu tuh...hehehe

heero yui said...

qiss : tak der rezeki ler nak buat mcm mana huhuhuhu pak guard dah tak der kat area situ pemaju letak sampai bulan 3 ari tu jer. tu ler nasib baik tak jadi apa...
bike tu kebetulan jer tengok dulu kalu tak der la mau lembik lutut nih huhhuhuh