U Can, Can and Can

Dalam sukan ironman kita memerlukan kekuatan fizikal and mental yang bergitu tinggi to challange your self for Swimming : 3.86KM, Cycling : 180.25KM and Running : 42.195KM menjadikan jumlah keseluruhan 226.305KM

bagi aku yang baru nak berjinak jinak dalam dunia Triathlon ni rasanya masih jauh perjalanan aku utk joint Ironman plak so mulanya aku saja saja layan blog orang lain cari berkaitan ironman ni ala nak amik feel jer hehehe sekali tu aku terjumpa video ni then aku terus search dalam You Tube for this video...

dua tiga kali aku ulang tengok video ni..setiap kali aku tengok rasa mcm nak menitik air mata ni mengenangkan usaha seorang ayah yang bersusah payah membawa anaknya yang OKU akal utk mencabar diri dalam Ironman dan kasih sayang seorang ayah bersama anaknya.kemana sahaja dia pergi dia akan membawa anaknya agar anaknya berasa lebih "Free" bersama dunia luar and to give his son a batter life.

a bit history that i got : Dick Hoyt (father) and Rick Hoyt (Son). Disebakan tragedy semasa kelahiran Rick can't walk or talk, disebabkan tragedy semasa kelahiran Dick can't play catch with his son, Rick dimasukkan ke sekolah harian yang biasa dan di ajar communicate with special computer. semasa Rick berumur 15 tahun dia telah communicate with his father that he wanted to joining in a five mile run...that time Dick is not a runner but he agree to push his son in his wheelchair..so togather they run, togather they complete in marathon and togather they complete in Ironman they are Team Hoyt

seperti mana yang penulis asal blog tersebut bagitau. aku nak tunjuk ni bukan utk suka suka or saja nak memenuhkan blog aku ni so think bout that. tanamkan semangat "Boleh" didalam minda kita




teringat aku pada arwah ayah aku yang pada mulanya sebelum aku meningkat naik di dalam sukan berbasikal ni dia la yang selalu memberi galakan dan dorongan utk aku terus naik. bila dia free and that time aku tak training with my team dia la yang bawak suruh aku cucuk angin moto or kereta dia. bila aku tak der brang dia ler yang kuarkan duit utk aku beli barang basikal yang baru. tak penah langsung merungut barang tu mahal ker murah.that's antara alasan alasan yang aku takkan tinggalkan dunia berbasikal ni dan gua tak kira macam mana pon aku akan joint gak Ironman ni tak kisah akan tunggu berapa lama pon mmmmm tapi kan maybe waiting for my cervelo dulu kot hahahaha...petang ni gak gua turun training

~al-Fatihah to my dad~

nak best lagi click and tengok dalam You Tube terus ler tak der la buffering lama sangat

Please Respect Cyclists.We Are Road User Too

7 comments:

Beskal Chap Ayam-CUBE said...

Assalaumalaikum bro heero

Lu buat gua sebak la pagi2 ni . Aku pun nak butikan OKU mcm aku pun nak buat insyallah

heero yui said...

BCA : salam bro
Gua yang berjuwa kental ni pon berair gak air mata nih bila tngok video ni mula mula..jom buat ironmna 70.3. 26 julai nih hehehe

Beskal Chap Ayam-CUBE said...

setahun ker dua tahun kena traning mental & fizikal bro.

heero yui said...

bca : aku rasa kalu mcm aku ni lebih dari dua tahun kot utk prepare IM nih hahahahaha Tri pon tak lepas masuk full lagi nih hehehhe

qistory said...

tajuk tu cam menari can can lak...hiks..

heero yui said...

asalnya nak letak "can" = Tin tu tapi tak jadi so letak ler "can" = boleh heheheheh

Benny Aun said...

Ya Heero Yui,I planning to join this game. And thank for the note.I precious it.

Last year I planning to join,but I got a DENGGI!!Dangerous sound rite?

Ha ha.

And I also will add u to my blog.