Tri PD

This is my 1st Tri Event for this year kalu ditolak dari Xterra ler mmang race kali ni best giler superbbb hehehehe.

kitaorang tiba di Port Dickson on Saturday tengah hari sampai jer terus ke Admiral Marina for registration. lepak lepak jap sambil sambil shopping then terus g check in. kitaorng tido do PD Marina. RM200 apartment 2 bilik.usang semacam jer tmpat tu tapi lantak ler jnji tido dah ler tmpt lain majority Full ada apa ntah abih full semua hotel nih.

Petang tu lepas rest di hotel kitaorang g balik Admiral Marina tu sja nak tngok race katagori sprint punya..
pas makan malam lepak hotel tido tak g breefing hahahaha jahat tul

On the race day.....bangun awal jam berapa ntah tak ingat biasa la citer lama baru nak update dalam blog hehehe mandi mandi siap siap terus g ker admiral marina...dah conteng no kat badan then g tepi pantai siap siap nak mula..
rasanya race start jam8.30am kalu tak salah coz tak pakai jam pon..ombak laut p

agi tu memang dasat best tu tngok dari atas pon ngeri gak ler takut tak lepas hehehehe sblum tu Mr Chan kasi breefing skit jangan laju laju kita mau suka suka jer ceh blh buat lawak plak orang tua nih. biler start jer aku dgn slumber jalan jer dulu kasi la chance orang lain dulu hehehe padahal malas aku nak start lagi orang ramai sangat nnti swim pon sok sepak orang jer so aku ketepi la skit tak rapat ngn boil. tngah swim tu ombak mmang besa la..berapa kali time amik napas tu ombak hentam muka dahh minum air laut plak..keputusan aku nak jauh dari boil coz ramai orang kawasa tu kira silap gak ler coz ombak dah ler besa so tak ler nmpak boil sangat tetiba jer aku dah kira jauh skit dari laluan mcm trailer nak amik lajak mau turn plak. biler dah masuk kawasan admiral tu senang la skit nak swim coz tak der ombak then sampai hujung u-turn balik. iler masuk kawasan open sea balik tu skali lagi kena lawan ombak cibai tul besa tuh. time ni aku besaing ngn sorang mamat arab ker iran ntah kira blh blh sana ler blh lak dia buat lawak time swim. kuar air jer lega semacam jer abih bala dah heheheeh tapi yang tak puas atinya time aku kali ni lambat skit banding ngn time Xterra ari tu walaupon time xterra aku ada behenti banyak kali ni tak behenti langsung tapi masa plak lagi lambat..antara alasan alasan nak menyedapkan ati balik mayb ombak besa sangat then jarak dari gigi air nak g transaction area agak jauh kena lari jauh hehehe alasan semua tu.
sampai di transaction area teammate dah tunggu tuka cip jer dia terus sambung (aku main relay la) tak der apa nak buat dah dok melilau jer la teman wife amik gambar orang and kasi semangat kat runner kitaorang plak yang tngah sakit kaki hehehe

kitaorang sttle kayuh and lari semua nih dalam masa berapa ntah malas aku nak check coz tau aku lambat time swim hehehe
apa pon yang pasti enjoy jer race kali nih takder preasure sangat hehehee janji habis jer hehehehe tahniah to yang menang and yang habiskan race :P
Dah Settle satu race tinggal lagi beberapa race dalam kalender hidop tahun nih hehehe

Pic pic macam biasa ler gua post dalam Facebook jer link
Please Respect Cyclists.We Are Road User Too

9 comments:

Beskal Chap Ayam-CUBE said...

bagus2 lepas ni ajar aku swiming lak bro hehehe Tahniah.......

heero yui said...

macih bro...blh jer kalu mau swim roger la..aku slalu kat pool presint6 sana kalu tak ptg pas balik keja malam ler

Beskal Chap Ayam-CUBE said...

oiccccc ok2

qistory said...

dah lamanya tak pegi PD...anyway, happy belated birthday. tua dah weh!

heero yui said...

ala cuti cuti malaysia tu g ler nnti takkan asyik g pangkor jer ngn ulu chepor hehehe macih macih dah tua dah kita ni yer hahahaha

rockhopperbiru said...

ko nampak gemuk la ngah...hahaha banyak air masuk kot..kayuh kuat2 skit

heero yui said...

ha aku rasa aku kenal sangat rockhopperbiru nih hahahaha

gemuk ko kata..nak kena training banyak lagi nih heheheh

hanif said...

slm bro nama sy hanif, tinggal di p9. minat berenang tp tiada endurance. angan2 nk masuk pertandingan open water insyaallah. ada masa boleh kita jumpa berkenalan slm

heero yui said...

salam bro hanif....kalu turun pool P6 tu tegur tegur la..saya ni pemalu skit orangnya hehehehe ala lama lama training blh la nnti swim endurance plak mula mula jer semput skit biasa la kan dah nama pon mula mula hehehe