Xterra Training and PCM Birthday

Minggu lepas sebelum aku kena outstation sempat ler aku training utk Xterra ni. sepanjang minggu tu abih jer keja g jogg malam jer swim. so ada ler sehari tu dengan cuaca yang memuaskan lepas time keja jer aku jogg dengan ditemani manager yang naik basikal plak ptg tu location jogg spt biasa bermula dari office then turun ker bawah melalui jambatan seri setia then terus melalui pesisiran tasek sampai ke taman wawasan and taman bunga raya pastu ikut jalan utama di presint 3 - 4 sampai di office balik aku amik masa sejam ler gak coz ada time manager suh behenti buat workout skit sit-up and push-up pakinson abih tangan nih hehehe
then after maghrib kitaorang sambung g swim plak kat public pook at presint 6, ari ni penat skit tak buat pon 30laps macam biasa tapi nak betulkan gaya swim with freestyle .biasa buat breast stroke tapi coz nak mempercepatkan swimming aku ni so kena la perbetulkan freestyle plak. semput la gak dada ni camner la orang lain boleh buat maintain jer yer cibai tul kena training banyak lagi nih kang kena tinggal jauh plak time race nnti naya jer. aku swim malam tu kejap jer tak lama mcm biasa coz nak bersiap g ride plak hehehe sambung trainig ride kat PCM plak hehehehe kebetulan malam tu ada ride sempena Bday PCM yang pertama
kitaorang tiba di depan mahkamah putrajaya dalam jam 9 lebih time tu tak ramai sangat lagi tak tau ler aku dah ramai ker tak coz ada yang dok bawah pokok sana tu aku lepak tepi jalan jer tengah uploadkan bike tu baru aku perasan semua kelengkapan nak ride dah ada kecuali helmet.....alamakkkkkk mcm mana nih kayuh tak pakai helmet ni kira mcm orang tak der disiplin gak ler huh uhu huh penin kepala tul la mcm mana la blh tertinggal kena bebel gak ler ngn manager aku hehehehe tapi pikir balik yang ni birthday PCM yang pertama so aku kayuh gak ler ingat tadi nak balik jer (sorry yer organizer....tak pakai helmet mlm tuh) dekat nak kul 10 semua bekumpul and ada sedikit taklimat with kehadiran yang amat memuaskan bersama rider rider tegar PCM dan sniper with their cam memang power la semua....at my bike daoh pasangkan flag PCM heehehe macih bro......mula ride dibawa oleh pak abib dengan diiringi oleh Wan DB and me...ride mlm tu dibantu oleh geng geng PERs (Putrajaya Easy Riders) yang tunggu di simpang tak kasi orang salah jalan (tima kasih yer semua)
time ride tuh ada yang merempit la plak..aku maintain lagi kayuh using light gear jer malam tu kartun abih la kali nih...biler dah terpecah jauh sangat tu riders stop di simpang sebelum ke alamanda tu then biler sambung balik lalu di persiaran Sultan Salahuddin bola2api la plak ajak merempit hehehe kejap jer pastu kena tahan coz dah tercicir ramai sangat behenti la dekant ngn JAKIM..proceed to JPM and Dataran Putra..lepas jambatan tu aku behenti coz kawan Zul rowing a.k.a. Rangga mengalami kebocoran tyre plak hehehe ayat skima hehehehe ..siap jer betulkan tyre tu kitaorang sambung sampai ker Dataran Putrajaya kembali....
disebabkan ride malam ni adalah 1st PCM birthday so ada la makan makan hehe
he...makan malam tu dibawah oleh angah, kash and bola2api yang menjual kek utk didermakan dalam tabung malakof kalu taksalah aku ker....bertambah bestnya mlm tu si toyolpemalu ada buat baju PCM, for those yang dah tempah awal mcm aku nih dapat ler hahahah bukan dapat free pon kena la bayar hehehee
apa yang penting???"kerjaaaaasamaaa!!!! hehehe bukan tu yang aku nak cakap apa yang penting kudos to organizer terutama to daoh coz berjaya buat ride mcm ni dari hanya 32orang at 1st PCM dulu sehingga ler diperkatakan orang dah dijari orang yang dok chat kat BBS tu dengan kehadiran riders yang bergitu ramai...thanks to all sniper yang tak henti henti menembak amik gambar dan yang bestnya pic tu diberi secara percuma utk semua hehehehe kalu nak bayar utk pic pic tu pon gua tak der hal mmang pro pro yang amik pic pon puas ari hehehe

aerobar gua yang tidak kelihatan





more detail story and pic can see on PCM Blog

Please Respect Cyclists.We Are Road User Too

8 comments:

Beskal Chap Ayam said...

yoo memang macam artis rasanya hwa hwa hwa

heero yui said...

BCA : hehehe artis apanya artis pelukis ker hehehehe gay jer lebih tuh

Anonymous said...

bro..i berminat nak join PCM ni tp mcm malu lak plak coz im a ladies n xde partner nak join together..=(

heero yui said...

anonymous :

ala apa ada hal ko turun jer rmai gurl n makcik-makcik yang ride skali masing masing pon asalnya bukan kenal sesama sendiri pon dah turun pandai pandai ler kenalkan diri buat muka tak malu mcm bola2api konform orang kenal punya then tak der masalah nak ride :D

Beskal Chap Ayam-CUBE said...

hahahahah bola2api gak yang kono heero pun ado daftar dulu kat dia hwa hwa hwa hwa

Anonymous said...

bro nape lame dah u tak update blog..waiting for some info bout future PCM.

the ladies aka babyphat

Canopus said...

Salam, Mr hero..xterra amacam?

heero yui said...

babyphat : bz skit la skang ni :P bout pcm batter u tengok dalam PCM blog sendiri for more details

Canopus : x terra ok aku je tak ok hehehe tngah training lagi nih dah try kat open sea tapi wife tak kasi g tengah tengah sangat hehehe main main kat gigi air jer la hehehe