Survives on Xterra Malaysia

Xterra Malaysia 2009, 1st time in Malaysia is sooooooo great man :P....the event, the organizer event the participant so great

my wife and i bertolak dari KL on saturday morning tiba di TC petang tu ingatkan register di situ sekali silap la plak kat Vistana Hotel rupanya so pusing la balik to vistana...lepas register, buat payment, amik race kit and sembang sembang kitaorang terus g cari hotel...nak dapat kat hotel time cuti sekolah nih jangan harap ler nak dapat yang murah murah sri malaysia pon rm170 smlm nasib baik dah full hehehe so dengan bantuan abg Lan (angah husband) thanks bro,dia tolong booking kat satu budject hotel ni kuantan town area..memang budject abih hotel nih tapi berbaloi dengan price yang dia bagi rm45 semlm hehehe dah dapat hotel tu kitaorang lepak jap then to vistana balik at 5pm for race breefing...selesai jer semua tu kitaorang terus ke Teluk Cempedak balik nak tengok site hehehe sementara tunggu lagi dua orang teammate (abang and faizal) aku and nak checkin bike. settle semua balik to vista for dinner then terus balik hotel tido...

apa yang aku merepek ngn dia ni aku pon tak tau
on the race day....jam 5.30am sudah bangun tak saba saba dah nak race hehehe mandi then have a breakfast after that terus ke TC sampai pon agak lewat so kena beratur panjang ler time check in....lepas dah settle semua biler nak mula warming up perut dah mula memulas hehehe biasa la gabra ingat tak gabra ker nak swim 1.5km tu jauh bangat tuu selalu training dalam swimming pool ni open sea lain tau....

by 8.00am for individu catagory bermula...for relay plak 8.05am. aku depan sekali time starting line tu (time starting jer la hehehe) sembang ngn orang sebelah rupanya semua kiri kanan aku mmang swimmer cibai tu.....start jer terus lari masuk laut semua orang freestyle aku jer main mahjong hehehe abih sepak orang hehehe utk 250m pertama aku swim like hell semput giler...susah ati dah aku time nih sepat ler pikit maybe slalu training start macam biasa tapi kali ni terus henjut mau tak semput...tapi biler dah lama skit dah blh maintain dah speednya (cheewah hehehe) tangah sedap sedap swim tu sekali terkena la plak jellyfish cibai punya sakit betul betul punya sakit tak penah lagi aku kena jellyfish nih 1st time.bergayut gak ler aku kat kayak budak marshall tuh tahan sakit.bomba jet ski datang tanya nak bawak g tepi pantai tak tapi mana blh lantak ler sakit ker tak aku nak teruskan jugak heheh (poyo tak ayat nih) kesian kat teammate aku yang tengah tunggu tu takkan aku nak berhenti plak so aku teruskan gak ler. utk 2nd laps swim tu aku dah blh maintain tapi kena gak lagi jellyfish iyooo banyaknya jellyfish kat TC nih. tahan sakit kejap then terus swim balik for 2nd laps nih susah skit coz current agak kuat so swimmer lembab mcm aku nih kena ubah taktik la nak lawan crrent punya pasal tiba jer di boil kedua aku kena lagi sekali jellyfish dah berbirat dah tangan aku nih terpaksa berhenti jap rehat belakang jetski bomba tahan sakit bile dah ok skit terus sambung utk habiskan swimming nih...abih jer naik daratan terus lari utk tuka orang for MTB plak.dia punya penat jangan cakap ler dah ler lambat kena banyakkan training lagi nih. lepas tu g meraih simpati hehehe kat St John mintak ubat kena jellyfish heheheh diaorang taruh cuka kalu tak salah aku tapi tengok ramai gak ler yang kena siap kena belit kat badan lagi.
standby
larii
makin lama makin ke belakang tuh
going for 2nd laps
mandi time
time MTB aku tak g mana pon tunggu jer la nak masuk trek amik gambar tak tau area mana tau diaorang kuar kat mana jer coz utk MTB 1loop jer...1st perticipant yang kuar dari trek mtb tu mmang laju giler. tunggu jap tak lama pastu temmate aku kuar dengan selamat hehehe so terus tuka to our runner plak..time ni aku tunggu runner aku kat tepi pantai jer coz ada dua laps. kitaorang habiskan keseluruhan 1.5km swim 30kmMTB and 10km trail running in 3hours 54 minutes and 37sec..mayb a bit late ranking pon tak cantik sangat but aku puas ati coz team kitaorang habiskan race ni cuma tak puas ati cara swimming aku yang agak lembab..

support our runner
habis jua akhirnya
apa pon race ni memang best tahniah to organizer yang power kalu nak buat lagi mcm nih jangan lupa email kat aku yer hehehe dapat plak teammate yang power......so see you on next event mmmmm mayb triathlon PD kot....
another pic i post in my facebook

visit xterra official website

Please Respect Cyclists.We Are Road User Too

13 comments:

Canopus said...

Jeless nyer...

Canopus said...

Jelessnyer....congrat bro!! Dengar cerita half iron man ada dibuat di Putrajaya. Betul ker?

heero yui said...

ko takg ker ari tu?

half ironman putrajaya on 26 july aku tak daftar lagi tapi triathlon PD 11- 12 julai sudah register :P

The Editor said...

Welldone bro, salute habis. Aku lupa nak advice kau pasal jelly fish tu. Kena bawak marjerin ;-)

heero yui said...

thank bro 1st time nih hahaha ada ari tu org dah ingakkan tapi aku yang lupa pasal jellyfish tuh

shazly said...

congtrats dude. happy to know that you have enjoyed the race. hope to see you in the near future. Xterra Dirty Duathlon coming up soon!

heero yui said...

shazly : thanks bro memang enjoy habis.

bola2api said...

hallo.. kasi email laa.. gua add lu

heero yui said...

hehehe tank_696@yahoo.com.my

oola panda said...

abg ngah.. curi 1 pic erk? u know da pic right.. sori n thanx...

heero yui said...

ool panda : tak tau pon :D

oola panda said...

ampeh tul.. :-P

kay karim said...

eh...google2 terjumpa awk..

kayniesa@yahoo.com