LTDL 14

ahad yang lepas berakhirlah Le Tour De Langkawi edisi yang ke 14. so macam mana pon aku nak ucapkan tahniah to semua yang team yang terlibat terutama Team Kebangsaan, MNCF and L2A.
Pencapaian team L2A yang conquers the podium at stage four malacca to bangi memang betul betul membanggakan aku walaupon rider yang menang tu bukan dari kalangan rider tempatan ok apa mana ada rider yang nak kalah semua dah tunjukkan their best performance dah pon but tak der rezeki..we also can look at our kebangsaan rider yang berusaha nak ke depan time finishing tai tak der rezeki la nak wat mcm mana dah...
Gianni Savio - Team Manager for Diquigiovanni Androni and also the writer for Procycling Megazine..see last page every issue
for the last stage criterium at KL smlm aku g gak ler tengok, plan ngn epoi janggot and abang for pegi sekali yang lain banyak yang ada hal keja la apa la so termsuk wife aku kitaorg berempat naik putra dari bangsar terus ke masjid jamek. dah sampai tu merayap ler tengok bike orang nak beli tak mampu so tengok jer la hehehehe

race start agak lewat la sampai nak masak dah daging aku nih suhu berjemur saja pon dah 41c..burn la gak muka aku nih jadi ninja balik ler

bla dah start jer kitaorang start merayap cari port nak amik gambar walaupon aku tak pandai amik gambar tapi gaya kena la ada mcm paparazzi yang lain hehehehe poyo jer lebih ada pic yang ok but ada yang ada masalah dgn pencahayaan gelap la skit.



anuar manan lead pada lap ke berapa ntah
memang best bila tengok Lim yang walaupon kena tinggal tapi dia still go on dari tiga orang bersama 2 lagi rider MNCF pastu tinggal dia sorang plak tak tau ler kot kot kalu dia berhenti Joe mesti maki punya hehehehehe.
the stage champ
tapi la kan tahun ni aku tengok banyak yang kurang terutama dari segi promosi bagi aku la kurang sangat sangat tak mcm tahun tahun yang lepas nak kata pasal bdjct aku tak berani nak cakap rahsia kerajaan tuh but yang pasti KBS ada bayar for promosi and acara nih then bout liputan event ni adussss hancussss la time siang mmang ada live tapi paham paham ler takkan nak tengok tv time keja (alasan jer tuh kalu dok ilang time keja blh plakkan :P ) pastu bila malam plak highlight event hanyalah 30minit ok ler 30minit tuh tapi kalu setakat start pon lewat 20minit youtube ngn orang tarun durian dalam but keta 10 minit jer highlightnya buat penat jer tunggu "you don't believe me ka??" TV3 lagi la hampeh dalam berita langsung takder tunjuk pon kalu nak complain ada ler yang lain tunjuk event koporat then sukan luar negara mmmmmm tak tau ler nak kata apa dah.

petang pas abih jer kitaorang terus blah aku g umah epoi kat bangsar mandi then terus g bukit jalil ada majlis sambutan tahun baru cina yang dihadiri oleh menteri and timbalan menteri kementerian aku...dengan berbajukan baju wong fei hongnya dari chinatown aku g hehehe tapi tak kena langsung bila pakai suar kargo camel and kasut north face beraccessorieskan jam suunto X3hr and phyten hehehehehe tak masuk langsung hehehehe


For Full result u can search at LTDL official website here

Please Respect Cyclists.We Are Road User Too

4 comments:

Beskal Chap Ayam said...

Cantik pic kor laaa cumo golap sikit jer overall cantik( wah mcm pengkirtik raja lawak lak ) keep up good job wah wah wah

heero yui said...

thanks bro..:P

rudy said...

heero. gua suka gilos gambar rider angkat lap pastu ada awan.. marbeles. tapi.. agak gambar agak under expose kat bahagian rider.
gambar tu ko guna shuuter speed 1/4000" & aperture value f9. itu pasal ia agak golap. jadik aku rasa kalau ko up kan aperture tu gi dalam area 5.6-6 pastu shutter dalam 1250 should be fine. anyway..gambar meletop!

qistory said...

Uishh...dah berapa kurun tak update blog nih?