D' UTARA

Lokasi : Rahsia
Tarikh : Time Nak Cuti Raya China

aku baru balik dari cuti panjang ni so ari ni baru la nak msk office kira seminggu lebih ler aku cuti hehehehe orang lain yang raya aku raya sekali hehehe time cuti ari tu aku g kenduri sepupu aku kawin..actually my wife ni keturunan siam my mak mertua jer yang msk muslim so kenduri ni siam punya le..sampai sana 1st time jumpa ngn sepupu nih rupa gengster abih mcm ah long tapi sekali cakap alahai baiknya takder gaya ah long langsung hehehe
diaorang punya upacara lebih kurang kita jer ada angkat nikah ler naik pelamin ler tapi beza ler skit tak pakai imam ler hehehehe

malam sebelum berlangsungnya majlis tu ada satu majlis lain kira nak kasi pengantin n kawan kawan berhibur la dulu b4 tuka statusnya hehehehe cara berhibur tu tak payah ler nak citer aku pon joint gak tapi tengok jer la sambil makan makan.
majlis sebenar pada keesokkan harinya bermula dengan pengantin lelaki g umah pengantin pompuan dengan membawa 9hantaran yang mengandungi sirih jantan sahaja tak nak daun sirih betina so sempat la aku belajar mcm mana nak tau sirih jantan dgn betina..konvoi mestilah dengan jumlah keta yang genap so masuk keta aku ada 8 keta kalu 7 or 9 keta tak blh. then mula kuar dari umah mesti tepat jam 9.09am kira mcm feng sui dema gak ler nih. tiba di umah penganti pompuan rombongan disambut dgn muzik mcm kompang la gak tapi lain skit aku pon tak tau namanya then siap ada tol lagi tuh kena bg angpow lagi.

bila dah msk kira mula la upacara mcm angkat nikahnya tapi yang lainnya panjang giler yang dema bagitau aku yang panjang tu mcm doa n sami beri restu..

selesainya upacara semua tuh rombongan pengantin lelaki akan membawa pengantin perempuan ke umah lelaki utk upacara pijak rumah kira ada ler skit upacara kat umah nih lagi abih semua tuh baru la rombongan g ke dewan.kat sini ada ler mcm naik pelamin and tepung tawar tapi dema pakai air jer but semua upacara nih msti abih sebelum jam 1pm coz lepas that time jemputan semua akan hadir n pangantin akan melayan tetamu sampai la abih majlis jam 7pm

tok aku tengah joget


penat giler la tunggu situ tapi yang bestnya aku jumpa sin chan ler hehehehe kira anak buah aku ler nih aku tak penah jumpa pon sebelum nih hehehehehe
Sin Chan versy siam


Pulang ke pangkal jalan



Please Respect Cyclists.We Are Road User Too

1 comments:

Beskal Chap Ayam said...

aha laa muka lebih kurang shin chan