kayuhan menghitamkan badan

besempena dengan LTDL, penganjur pelumbaan mcm biasa seperti tahun tahun sebelum ni dengan mengadakan kayuhan menghitamkan badan hehehehe

aku mcm biasa kalu nak ride slalu xcited skit hehehehe wife aku pon dah perasan kekadang tu sampai tak blh nak tido sangat dok pikir nak ride hehehehe aku bangun seawal 5am ari tuh pastu tak blh nak tido dok tunggu bila la jam nak bunyi...pas semayang subuh lepak jap pastu blh plak ttido hahahaahah aku bangun kul 7.30 tu siap siap terus g putrajaya ngn wife aku sbg mamarazzi pada ari tu nasib baik la tak start lagi vvip lepas sorang, sorng nak berucap so lama la tunggu..


pic satu yang bawah ni curik dari Cycling Addicts


tengok ramai gak ler yang datang walaupon tak seramai tahun tahun yang lepas mayb pada pandangan pribadi aku ler kan tahun ni mcm tak cukup promo jer. pusing pusing area tu kejap jumpa la kawan kawan yang slalu dok ride PCM lepak ler ngn dema jap sambil sambil tu kacau kawan kawan office yang kena keja ari tuh hahahaha kesian


ride bermula kul brapa ntah aku tak pasti. kitaorang dimaklumkan ride ari ni akan sejauh 30km so aku pikir ok gak tuh kayuh ramai ramai mana la nak rasa sangat so selepas vvip ride satu lap dpn dataran ptrjya tu baru la ride makan angin sebenar bermula dari dataran ptrjya P3 terus ke bulatan depan masjid lalu sebelah kompleks JPM and bulatan putrajaya yang besar tu then kompleks JPM balik seterusnya straight to dataran putrajaya P3 balik then abisssss mmmmmmm ada aku tulis dah abih ker hehehehe tak sempat peluh nak kuar udah abih ker kata 30km bi baru 14km jer nih huh huh huh tak per la nama pon fun ride so pasal tu aku cakap kayuhan menghitamkan badan bukan utk apa pon hehehe buat penat aku xcited nak kayuh jer mlm tadi.

kalu bab posing mmang pro

kita minum milo free dulu

rasa mcm kat france plak tengok pameran sambil bawak bike

pas abih ride tu kitaorg pusing pusing jap area situ minum milo free ambil membawa basikal tengok pameran (rasa mcm dok kat france la plak tengok pameran bawak bike hehehe) settle tu ada yang g sambung ride lagi mayb tak puas kayuh kot datang jauh jauh..aku ngn wan n apai still lepak lepak dulu tengok race hehehe then lepak kat gerai gerai bawah pokok dpn malaysia airline office. tengah lepak tu datang si daoh berbaju melayu n bersampin hehehehe rupa rupanya adik dia kawin time tu hehehe ok sangat ler kira meriah ler perkahwinan adik dia tu siap ada side event lagi race basikal hehehe apa pon selamat pengantin baru aku ucapkan kpd adik daoh n family dia..

jangan jadikan mamat ni sbg contoh habis kayuh hisap rokok

dah lama lepak tu wife aki ajak buat pemeriksaan kesihatan kat booth kementerian kesihatan huh huh huh gayat gak aku nak check kesihatan nih hehehe sekali keputusan yang aku dapat setelah buat check kesihatan amatlah memberangsangkan dengan kadar lemak dalam badan aku hanyalah 12% dari kadar maksimum yang disyorkan iaitu sebanyak 20% hehehe pastu tekanan darah aku 132/71 hehehe si misi tu cakap agak tinggi ler tapi mmang ler tinggi atas tu dah aku baru abih kayuh pastu jalan jalan lagi tengok la yang bawah tu berapa kira ok jer (nak jaga ati sendiri huh huh huh) yang lain semua ok paras gula pon jauh dari kadar yang disyorkan alhamdulillah :P so blh la aku hakis pandangan dari si bola2api ngn dua lagi kawan aku cakap aku gemuk hahahaha bukan aku gemuk tapi baju aku yang besar ari tu hahahaha (lagi satu ayat nak sedapkan ati sendiri)

Gabra plak tunggu result


adiossss



Please Respect Cyclists.We Are Road User Too

6 comments:

Beskal Chap Ayam said...

rider like angel hwa hwa hwa hwa

heero yui said...

mmang aku jd angle ari tuh hahahahaha

Beskal Chap Ayam said...

aku nak borak ngan kor masa kayuh tu masuk jer JPM beskal aku bocor tension jer

heero yui said...

loooo tak sempat mau borak.bukan penah jumpa kat luar pon hahahaha tak perasan plak aku ada bike yang boco tyre time tuh hehehehe

Riezal said...

nice blog bro.. teringin plak nak angkat roadbike.. layan roadies..:)

heero yui said...

riezal : ada bdjct lebih angkat saja