Kayuhan Hujan Yang Tak Jadi

Kayuhan Hujan Yang Tak Jadi mmmmmm menurut Kamus Tak Reti Bahasa m/s 1176 kayuhan hujan yang tak jadi memberi maksud : mula mula nak kayuh lepas tu hujan so dah ingat tak jadi la nak kayuh tapi bila hujan yang tak jadi nak turun kitaorang kayuh la hehehehehehe paham tak ni hehehehehe

last jumaat petang kebetulan aku tengah lepak @ Presint 9 sekali hujan la plak tak per la ingat kang berhenti la coz tak gelap sangat so malam tu tengah bersiap nak g PCM9 the last PCM for this year, si daoh msg "it's drizzling in putrajaya. i will be here still. boleh je lepak minum. kalau masih hujan, PCM cancel" iyoo tak per la aku g la gak g sorang sorang jer wife aku tak ikut tak berapa sihat..kalu tak ride mlm ni tak per la blh chill out ngn bdk bdk ni..
sampai jer P9 tangok dah ada beberapa rider yang melepak dalam hujan ada yg lepak kat kdai mamak and ada yang lepak tepi kaki lima jer aku yang masih berselipar jer ni mundar mandir ler dulu tengok orang hehehe ramai gak yg sudah datang muka muka yg selalu ada like geng geng ROP, Bahan, pastu geng geng fixie, bro sham,TS Bok, bola2api, kash and tak lupa bro basikal tua and arel hehehehe ramai la nak sebut sorang sorang hehehe and ada penambahan riders like Big Mac BBS pon datang tak sangka aku dapat gak jumpa yer .....

dah lepak lepak hujan pon behenti bout 10pm and kitaorang mula gerak jam 10.30pm kalu tak salah aku ler tak tengok jam pon hehehe mula mula ingat nak ride kat belakang jer makan angin mula mula jer la tapi sekali saja nak mengapikan riders lain saja jer la g depan sekali hafiz, big mac, db ngn bro sham sudah berapi la hehehehe aku ikut hafiz and Mac kejap laju giler max speed 62km/j tuh time sprint ..bile bro sham and db sampai main pace plak ngn dema ler, ikut belakang bro sham best mcm ikut blkang kontena jer hehehehe laju tapi tak rasa angin langsung hehehehe jangan marah yer bro hehehehe..patut PCM makan angin jer sekali aku plak yang buat hal dulu hehehehe sori daoh :P




cp 1 mcm biasa dpn PICC lepak lama la gak chat ngn rider lain...mula gerak balik aku pon tak ingat kul brapa aku ngn bro pakai bike Merlin tu jalan dulu lupa plak aku nak tanya nama dia.. sampai P9 balik jam 1am kot kalu tak salah aku la then load bike dalam keta pastu lepak minum teh o halia ngn bdk bdk nih hehehehe

apa pon kesimpulannya hujan ker tak hujan ker yang pasti kitaorang akan kayuh gak and kayuhan kitaorang ni bukan ada mana mana unsir politik like that bull shittttt "Jerit" memalukan kaum basikal jer guna bdk bdk sekolah plak tuh cibai tul

so see u again next year

see more story / report: PCM, Rudy, Flat, Boon, Kash


pic mcm biasa ler curik dalam blog orang hehehehe sori yer

Please Respect Cyclists.We Are Road User Too

9 comments:

Daoh Darko said...

hahahaha jang men"jerit"...
merempit jek boleh!

Aku dah link ko punya story dalam PCM.
Tahniah ko rekod sekali ngan aku 9 PCM ko datang!

Medal takde tapi dapat kasih sayang jek dari riders yang lain haha!

heero yui said...

hehehehe kasih sayang pon jadi la hehehehe

azizan fixie said...

Tak jadi boleh jadi jadi, Jadi boleh jadi tak jadi, eh jangan tak jadi udah le ooi...Penat aku datang awal malam tu:-)

Angah said...

Aku sangat jeleessssssss huhuhuhu

Aku pun pelik.. naik basikal pun jadi isu ke? Itu bodoh namanya

Beskal Chap Ayam said...

berbelit bahaso kor jang

Beskal Chap Ayam said...

Nyanyi laa lagu hujan

jafa @ the panjang said...

haha... aku suka perenggan last tu. gempak sungguh bahasa. siap ekspresi lagik.. ape pon.. aku sokong korang. tah bila la aku dpt juin PCM ni. gila ehh dtg jauh2 semata2..

bola2api said...

BCA.. wah terlupa lak kitorang nak nyanyi lagu Hujan.. bagus idea tuh

heero yui said...

panjang : tak baloi nak datang jauh jauh utk kayuh biasa jer bkn race pon tapi kalu nak datang gak tak der hal ok jer...... ayat msti power hehehe

bca & aini : lagi nyanyi nnti ujan tak nak berhenti langsung plak kang