own house akhirnya

Setelah hampir setahun menunggu siapnya rumah.akhirnya rumah yang dibeli siap juga beserta dengan CF hehehehe ari tu ada majlis penyerahan kunci rumah dari pihak Pemaju Metro Kajang Holding Berhad.So my wife and me tak tunggu lama ler terus ke site (kat rumah ler tu) utk amik kunci

House : 2 Story terrace house (1830sf) with 4 rooms and 3 bathrooms, got 1 family hall upstair

Vanue : Taman Pelangi Semenyih, Semenyih, Selangor

Developer : Metro Kajang Holding Berhad.

this is some pic of my house. (Model gua, bini gua sendiri ler hehehe)



some view depan umah (aku rasa bukit broga la kat depan tu)
Club House just behind of my house, ada gym, swiming pool and apa lagi aku pon tak tau)

# Depan umah gua ada teres 1 tingkat already lengkap with CF so sapa nak beli just bayar n blh terus duduk.

Please Respect Cyclists.We Are Road User Too

11 comments:

rudy said...

alhamdulillah..rejeki... heheheheh..bila mau pindah? dan paling penting sila2 le jemput aku bila buat house warming..woagahahah!

flatfinger said...

tahniah sahabat...syukur dah ada umah sendirik senang....lawa je akuk tgk...huhuhu...

" MAT KEDAH " said...

Rumah aku pun tak lama lagi nak siap.. dok pening nak kumpul duit buat interior dsb.. he he he he

maizmalik said...

salam bro :)congrats!bejiranlah kitaaa :)Thank u for dropping by my blog, senang2 nanti drop by lah umah plak hehe

Beskal Chap Ayam said...

wahh tul tu rudy "house warming" nyum-nyum

heero yui said...

Rudy & BCA : Insyallah mmang ingat nak buat "House Warming" pon bergantung kt bdjct and masa heheheheh aku msk umah mayb dalam bulan 12 kot nnti aku jemput la semua

MK : biasa la tu mmang banyak nak kena pikir nak msk umah br ni semua kosong lagi.lampu kipas semua bukan ada lagi pon ni aku guna interior design mcm mcm cadangan dia abih la duit :P

maizmalik : insyallah nnti sy senang senang sy singgah umah hehehe semlm ada g sana tangok gak umah 53 tu lawa yer rumput so bila mau pasang gazibo :D

Daoh Darko said...

heero,
rumah ko ke cyberjaya/putrajaya dan sepang baper lama? ada 30 minit? macam menarik... hehehe

heero yui said...

rumah aku g cyberjaya / putrajaya ad gak ler lebih 30minit tapi kalu nak g sepang ikut salak tinggi kena ikut nilai jauh la gak tuh...mau cari rumah gak ker ok gak tuh

oola panda said...

hehehe..
lame xmenyemak tulis comment..
huhuhu..
jemput2 la kgkwn dtg erk.. :)

balq15 said...

hey...that house looks familiar...cam de design kt area ipoh jer...

heero yui said...

oola panda : msti jemput semua..tengok la update nnti


balqis : no la design jer lebih kurang hehehehe