Mass Ride (Kayuhan Anggerik)

Last friday nite ada satu lagi kayuhan beramai ramai bulanan yang baru that's call "Kayuhan Anggerik" (why they call like that i don't know mayb Anggerik adalah bunga rasmi for shah alam).....atas jemputan dari bro Azizan from pedalpowercycling club aku ngn wife aku pon g ler ride ni also dianjurkan oleh En. Shaharudin Jaafar Pemenang Pingat Emas Pertama Malaysia untuk Sukan SEAP (SEA) 1965 dasat tuh...tapi ari tu agak kelam kabut skit coz aku balik rumah lambat and tak masuk office ari tu kena g buat tugasan luar so lupa skit info bout that ride, start bila and kat mana so terpaksa la call Daoh PCM tanya info sekali dia bagitau ride start kul 8.30pm ler alamakkk aku kul 7.40pm baru jer sampai umah dah kelam kabut skit hehehehehe

then sampai jer kitaorang kat Dataran Shah Alam terkezut la gak ingatkan ride biasa jer ni siap tutup jalan lagi ada polis jaga lagi....fuhhhhhh....grand tuh tapi masalah yang tak patut berlaku kat aku cibai tul la kasut aku blh tertinggal kat umah huh huh huh camna la blh jadi mcm ni dah ler aku guna Egg Beater MXR kecik tuh tapi nak buat mcm mana nak balik jauh so pakai jer la sport shoe jer kayuh pon kejap kejap ter"rolling" kaki atas paddle hehehehe...

Penganjur mlm tu sponsor baju for those 100 riders pertama yang daftar and that T sumbangan dari MAZDA kejap jer baju dah abih maknanya mlm tu lebih dari 100 ler yang hadir....with police yang "eskod" kat depan flag off by Adun Shah Alam (aku tak ingat ler sapa namanya :P) semua rider dah start mcm nak merempit jer hehehehe aku mcm biasa ler dok belakang ler tapi sebab kurangnya aku info ride mlm tu aku terlepas peluang mcm rider lain yang berebut RM1 juta kat depan huh huh huh masing masing belasah punya la laju....ooooooiiiiii this is fun ride bukannya race la iyooooooo apa punya poyo ler some riders nak tunjuk pro la plak aku ni pon dok belakang jer la bila dah terpecah ada ler sikit kelam kabut when riders kat belakang tak tau nak ikut jalan mana...aku ler salah sorang tuh ride with me that time geng geng PCM, ROP and others so tak sampai 7km dah tiba semula di Dataran uikkkkk silap ler plak kecoh la plak kejap kesian kat penganjur some riders yang poyo punya pasai penganjur plak kena...... but penganjur and bro azizan buat keputusan menarik....ride sekali lagi hehehehehe but no police yang ikut kali ni

2nd ride mmang best walaupon tak semua yang datang tadi ikut tapi ride this time very smooth hehehehehe this baru mass ride dengan bantuan dari some riders yang beranikan diri tahan keta jaga jalan kira perjalanan kitaorang beshhh la (ko jangan buat keja giler mcm tuh dah ler DB ooiiiii)....kitaorang pusing dari dataran ke seksyen 4 then naik bukit MB kat section7 pastu pusing mana ntah lagi aku pon dah tak berapa ingat dah section berapa hehehehe padahal aku dok shah alam 3tahun lebih blh lupa plak hehehehe abih naik turun bukit shah alam tu dah berapa KM aku pon tak pasti kitaorang tiba semula dia dataran bout 11pm lebih skit :P......lepak lepak jap amik gambar then aku terus blh perut dah lapo ni hehehee g makan MCD kat Hicom hehehehe gemuk la aku.......

Cam aku buat hal la plak mlm tu so pic tak lawa ler nak letak dalam ni so saper saper yang ada pic ride mlm tu roger la gua blh linkkan dalam ni



Please Respect Cyclists.We Are Road User Too

5 comments:

Joe said...

Shah Alam = Bandar Anggerik. Betul, kan?

azizan fixie said...

Tq for coming! Aku cuma panjang2kan sms penganjur. Actually aku ni inde rider:-)...mana2 pun leh join. Mass ride camni best sebab dapat jumpa member2. Lau tak tah bila dapat jumpa. Cuma yg bosan bila ada yg nak tunjuk bakat tak kena tempat. Nak mileage aku kayuh je gi ofis...min 50km (return). Nak lebih training lagi, aku kayuh fixed gear...naik bukit ke turun bukit ke...kena kayuh...tak leh nak nipu relax. 1 gear je...takde pilihan. Nak test power...time kat trafik light...Biasanya aku le sesatunya basikal kat starting line tu bersama2 ngan mamat motor n kete..Lau ada basikal pon Mat bangla la. Bila hijau je, aku pecut la sekuat ati:-)

Beskal Chap Ayam said...

bro Mass Ride (Kayuhan Anggerik) ni untuk MTB ker atau ???

heero yui said...

joe : betul la tu..pasai tu diaorang kasi nama kayuhan anggerik kot..

azizan : ok ler tu bro..biasa ler bila ramai ramai mcm tu msti ada yg nak tunjuk bakat punya...

BCA : both can semua jenis basikal pon blh tak der hal

balq15 said...

my due is on 16th dec nih...
tgh cuak+gabra+xcited+1000 mcm rase...
sok2 angah pn akn rase gk...even though ur wife yg pregnant...
bila dh ade baby sok, dok sakan cari brg2 si kecik tuh je la...