Lenggong - Ipoh Ride

last week aku dapat jemputan dari geng geng rider ipoh to joint them ride from Lenggong to Ipoh (Perak)...actually on the same day pon aku ingat nak ride di Melaka ada MTB jamboree but tawaran menarik dari geng geng ipoh so aku buat keputusan mau ride ngn diaorang je la lagipon dah lama tak ride ngn geng geng ipoh ramai ramai camni.....Program ni anjuran AADK Perak but they invite kawan aku (Ej and Gaban) utk bantu menjayakan program diaorang ni.
aku tiba di Lenggong ptg sabtu with my manager (my wife la ni hehehehe) from kulim so kitaorg datang dari arah new highway from baling to grik...jalan baru ni memang best for those who like superb hill climb (i didn't take any pic here so nak tau kena datang la sendiri).... at Lenggong we stay at Kem Nur Lembah Lenggong just behind Perak River.... by nite got ride breafing then before 11pm tido already...

sunday morning....have some bfast then start ride by 8.30am....i doesnt' remember la how many riders ride on that day hahahaha (Massage to Ej - give me some info la bro) but what i saw the Crew and Police is more then riders hahaha looks like Pro rider plak with my wife as my manager follow by car di belakang bawak botol air hehehehe


Start Merempit
Merempit All Out
yeeeaaa gua menang
wife as manager gua yang sentiasa follow kasi tapi naik keta ler hehehehe

kitaorg behenti ride for lunch di K.kangsar rest lama giler 2jam lebih bila nak mula kayuh balik punya la malas dah hehehehehe that day panas giler suhu sebab terdedah panas pon 37c tak hujan langsung.

tiba di AADK ipoh petang tu and ada sambutan skit, diaorang bagi cenderahati then jamuan hari raya hahahaha nasib dah abih ride blh la balun makan hehehehe

keseluruhan program ni ok la but ada la skit aku nak tegur ni to pihak penganjur bout some riders yang tak pakai langsung helmet..aloo bro tak sayang nyawa ke doesnt matter la ride bodo je ke apa ke tak kisah ler nak pakai baju apa ke suar apa ker but helmet wajibkan la no helmet no ride safety first....then bout disiplin rider,ada yang sampai di lenggong jam 2.30am gilo apa sok nak ride time orang dah tido baru nak sampai ker takder disiplin langsung tak kisah ler lu pro rider ke amatur ke newbie ke but disiplin in time kena la ada baru la tak ganggu kawan kawan tido....kena plak tu kawan plak yang kena tolong perbaik bike orang yang datang lewat tu iyoooo kesiannnnnnn ok ler malas nak membebel banyak banyak adiosss


Please Respect Cyclists.We Are Road User Too

3 comments:

Beskal Chap Ayam said...

yero displin yg penting ride ramai2 ni asal tak ganggu org lain kan.

heero yui said...

betol tu bukan time ride ramai ramai jer tapi ride sesorang pon kena gak ada disiplin dalam diri baru blh maju (hehehehehe ayat baik punya)

Angah said...

Shah Alam mana ada Adun beb... ada ahli parlimen ngan datuk bandar jek.. adun kota anggerik ngan satu lagi apa ntah ada la ....

Kalo gemuk botak sket tu Tuan Mazalan (datuk bandar)

Kalo macam benggali sket tuh Tuan hj Khaled Samad (ahli parlimen)