PENANG INTERNATIONAL DRAGON BOAT RACE

yeaaaaaaaa hehehehehe dapat gak aku bukak blog ni setelah sekian lama tak der masa nak bukak sibuk sangat ngn training tapi hehehehe walaupun kitaorang training just selama seminggu lebih sahaja tapi dapat gak team Malaysia bawak balik pingat untuk acara long boat 200m hehehehe












selama dalam kem training ni memang berat dengan jadual yang padatnya pagi petang training abih training pagi masuk keja blik then petang kuar training balik ari jumaat sebelum g ari tu siap kayuh lagi malam @ putrajaya Criticall Mass balik umah lembik abih badan hehehe training plak keras belaja abih dari cara strok pendek ler panjang ler kena plak strok sambil berdiri memang cam nak tercabut pinggang aku ni nasib la pinggang aku ni ramping :P

kitaorg mula g penang ari selasa malam naik bus nadi putra memang tercabar jiwa dan raga naik buk ni,sampai di penang rest jap pastu terus ke Teluk Bahang Dam utk training nak serasikan dengan boat kat sini dah ler tido tak cukup kena lagi training muntah angin dah aku. Kul 2 lepas lunch tu baru check in dapat gak melelapkan mata ni. Kul 5 petang tu kuar balik g dam utk training penyesuaian lagi.

Hari khamis the battle is on... acara pertama yang kitaorg masuk adalah long boat 20 orang 2000m huuuuhhhuuuuu tak pernah aku joint dragon boat race punya jauh mcm ni tapi kita ok ler pengalaman tengok event besa mcm ni. Lawan kitaorg bukan calang2 punya dari Indonesia, Philippines, macau, hong kong, Australia, NZ, China, Thailand, Cambodia, iran n mcm mcm lagi ler tak kan aku nak tulis satu dunia punya Negara kot hehehehehe kesian kat kitaorg masa kami agak pantas sepatutnya dapat no3 tapi disebabkan ada kesalahan terlanggar boil kena penalty 5 saat turun la no 4 huh huh huh kalu tak pingat pertama utk hari pertama.

Hari kedua team Malaysia menunjukkan pencapaian yang agak memuaskan hehehehehe kitaorg cuba sebaik mungkin utk acara hari ni long boat 200m hehehehe mulanya boat kami kena tinggal oleh Indonesia, Philippines, Thailand, Cambodia and macau tapi bila time utk berdiri tenaga dari petala langit ke 7 masuk pada setiap orang pendayung maka tercipta la kudrat yg power utk potong 3 team di depan tu dapat la no 3 hehehehe nak keja indon n Philippines tak terdaya dah dema pon pakai jin hehehehe

Ari ke tiga plak utk acara short boat 200m so 10 orang jer yang main aku jadi cameraman dok atas bukit amik gambar. No luck for Malaysia team today coz overall just got 5th place tak per la nak buat camner. Manager pon berpuas ati dengan pencapaian. Petang tu kitaorg dibawa makan besa hehehe tiap ari makan besa mana la tak besa lagi badan ni.

Ari ahad the last day aku main short boat 500m mcm cibai punya la jauh bagi short boat ni, so first heat aku try sebaik mungkin dah rezeki la katakan dapat la no 1 hehehehe g final but still got no luck tak der maddle coz team lain pakai jin power giler memang power tul team indon n Philippines mcm boat jer diorg punya plah cibai tul.


Habis semua malam tu time for pesta muda mudi hahahahaha dalam dewan besa PISA diaorg buat majlis penutup tapi mcm nak tutup apa jer punya la havoc hehehehe teringat zaman muda muda dulu hehehe

Kesimpulannya event besa mcm ni memang best dengan penyertaan dari seluruh perusuk dunia termasuk Negara yang dalam kesusahan spt Cambodia la iran la tak kurang juga dari india walaupun dema bukan power sangat banding team Malaysia tapi semangat diaorang memang best. Itu tak citer lagi Negara Negara like USA, Canada and Europe country dema yang datang bukannya budak budak tapi rasanya dah sebaya cam nenek aku giler tul dema tu

tersorok plak maddle aku tu



Please Respect Cyclists.We Are Road User Too

1 comments:

ool@ p@nd@ said...
This comment has been removed by a blog administrator.