PuTraJaya CM 12.."119 riders"

malam tu sekitar kawasan lembah klang dilanda hujan lebat termasuk la kat umah aku tapi "manager" aku suh kayuh gak so kuar la umah g kayuh hehehehe sampai jer di putrajaya tak ujan langsung, dimaklumkan oleh bola2api P9 dah ujan lebat tapi area palace of justic ni tak ujan lagi kitaorang pikir conform kayuh dalam uja la kang nih.......

utk PCM kali ni aku terdenga la mcm mcm citer la pasal ada orang kritik la apa la pcm tak tepati masa la tapi bagi aku biar le dia nak kritik kalu tak nak datang tu udah ler tak payah datang PCM ni just sekadar ride n nak menggalakkan orang ride and bukannya nak training utk world class event ke apa ker mayb orang yang kritik tu mmang star dah penah g race peringkat dunia ke ntah ler lain ler mcm aku yang cuma peringkat tertinggi penah aku capai pon Asian Cycling Championship (ACC) di Taiwan ngn Bangkok jer huhuhuhuh lesen UCI pon udah mati.......... apa pon biar le kat orang tu asalkan dia bahagia...bout ride mlm tuh nak kata ramai sangat pon idak ler plak aku rasa ok ler ramai jer gak termasuk dengan rider rider tegar yang dok slalu nmpak yer la time ni ler nak jumpa kawan kawan pon kan sebulan skali jer... tapi lagi menarik kali nih dengan kehadiran Anuar Manan yang turut berkayuh bersama walaupon agak lewat tiba tapi dai still kayuh gak turut hadir bro rahim dari L2A (thank to hubby angah coz jemput dema datang) tapi kalu bro yang kritik PCM ni ada sure dia kata nuar manan pon takder disiplin coz datang lewat kan hehehehe mlm ni ride ikut jalan lain yang di bawak oleh bro adib kalu tak salah aku ler namanya.

Tee for PCM (tukang promote nih)

ikut jalan lain maknanya cabaran dia pon lain skit ler so ada gak ler yang merempit temasuk la aku yang kena tempias virus merempit tuh hehehehe sori Daoh (bor Sham Daewoo ngn Apai punya pasai ler nih) then tiba semula di Palace of Justic kul berapa aku tak perasan ler tapi 11.00pm lebih la kot..


Ciss pic aku tak der skali sibuk belek lampu time nih
sampai jer aku denga ada yang pitam ler plak saper aku tak kenal tapi dah ada rescue yang g jemput dia then aku denga keta yang escot (adik daoh) plak wat hal aiseh kena sumpahan ker nih tapi mcm mana pon semua ok dapat diatasi hehehe lepak lepak jap try bike orang then bro BC pon bukak car booth sale so sempat ler aku beli lampu sebijik...abih semua tuh kitaorang lepak double trouble or dikalangan kwn office aku panggil roti kaki hehehehe kat kul 1 gak ler baru gerak balik umah......................ADIOSSSS...

pic sumbangan ikhlas dari Rudy, Toyol dan Taufiq (diaorang yang suh amik hehehe)

ada orng tanya naper 119 riders padahal lagi kurang mmmm ntah ler mlm tu dema yang bising cakap 119 rider aku ikut jer la hehehe



Please Respect Cyclists.We Are Road User Too

18 comments:

Beskal Chap Ayam said...

Tak lama lagi Azizulhasni lak join,Tengok lak apa diorng kritik.

heero yui said...

kalu zizul joint skali kira blh naik gread dah ler PCM nih hehehe insyallah akan datang dai sure akan joint hehehe

Anonymous said...

punya le bodo tukang komen ni, orang kritik pasal tak tepati masa "demi masa sesungguhnya manusia itu dalam kerugian ..." masa beb!, bukan saper yg dtg kayuh.

heero yui said...

anonymous : ala biar la kat dia tak kacau apa pon ride biasa jer nih tak perlu la diperbesarkan yer.

Daoh Darko said...

jahat ni post ni...
nakal sangat ni...
bikin hati panas jek...

:P

Thanks datang PCM!
Ko mmg best.
Manager ko pun best haha!

Angah said...

Heero tetap pemalu hahahaha..

Hubby aku (panggil Lan) ngan abg rahim pun dah terjebak sama..next cycle something big gonna happen insyaallah...:)

Kayuh lambat ke cepat tak jadi masalah pada aku...janji seronok.

heero yui said...

jahat ker???
tak panas, suam jer hehehe

sama sama

menager gua mmang mcm tu hehehe

flatfinger said...

tak baik senang2x cakap org bodo...kalau nak kutuk org pun kenapa nak pakai "Anonymous"...takkan berani kutuk belakang ja...tak berani nak bgtau diri siapa...

mmg betul demi masa manusia semua dalam kerugian...dah tertulis...tp itu hak masing2x cara mereka menguruskan masa...betulkan?..kalau terasa buang masa ja dtg PCM..takyah la nak kondemkan...mungkin bg org lain masa kayuh bersama PCM adalah berharga bg mereka...think positif...peace out!

heero yui said...

angah : biasa ler jejaka pemalu hehehe ceh...

flat : ala biar ler kat dia nak suarakan pendapat..aku sebulan sekali jer kayuh ngn korang so mmang betul la kata ko time PCM ler masa yang beharga nak kayuh so aku datang ler

Daoh Darko said...

ni kenapa sedap2 panggil orang bodoh ni... tak baik la...

tu banyak orang ada MBA ada Phd ada degree ada diploma. orang tak cukup umur nak mengundi ada SPM, SRP pun pandai naa..

tak baik cakap orang bodoh...

"demi masa, manusia dalam kerugian..."

dah zohor belum? :P

heero yui said...

daoh : MBA tu apa plak mountain bike action tu ker hehehehe tul la tak baik cakap orang bodo hehehe
aku baru je sudah solat nih hehehe

afadruskee said...

yea...daoh is rite...all of PCMs members turn malam tu untuk relaxing and merapatkan talaian rantai basikal, buat ape nak rushing2, lagi pon malam tu cuaca x berapa bagus, perlu la bertimbang rase sikit..lewat ckit jew

afadruskee said...

yea...daoh is rite...all of PCMs members turn malam tu untuk relaxing and merapatkan talaian rantai basikal, buat ape nak rushing2, lagi pon malam tu cuaca x berapa bagus, perlu la bertimbang rase sikit..lewat ckit jew

Angah said...

Nak pikir rugi masa.. apahal Lan drive dari Kuantan lepas Asar jumaat tu, amik nuar kat MSN, kayuh PCM pastu drive semula ke Kuantan sampai 5 pagi..

benda2 ni sendiri punya suka la, nak join silakan, nak kritik untuk kebaikan pun silakan tapi jangan la kutuk..

kan..kan..kan..

heero yui said...

afadruskee : aku sokong jer hehehe

angah : aku sokong jer jugak hehehehe

tak per nak kritik kritik ler utk kebaikan kita bersama gak yer kesian daoh dia penin kepala nak mulakan 1st PCM ride ni dulu

bola2api said...

u kenot satisfy anyone.. as long as most ppl are happy.. lu teruskan jer..

ketampensel said...

ko memanglah heerooo!

brader, kasi tulis elok-elok sikit ma!! ramai orang baca post lu panas hati. wa tau lu otai..

agak-agak lu masuk championship dulu buleh datang lewat tak?

heero yui said...

ketampensel : aiseh bro sudah ramai yang panas ati ker??ayat yang mana yang panas sangat tuh kasitau ler blh gua jadikan panduan dimasa yang akan datang..mmang susah nak memuaskan ati semua pengundi nih eh silap pembaca nih tapi aku citer berdasarkan pengalaman jer.dulu mmang disiplin kedatangan mmang diambilkira. lu bro blh tengok mcm mana joe L2A,walaupon lambat bangun tido sekali pon abih la kena maki. time pcm di peringkat awalan dulu aku sendiri penah nak kritik si daoh coz lambat awat jer Sharpppppp setajam pisau tapi hampeh lambat gak tapi aku pikir positif ler kita cuma sekadar nak ride biasa n nak mengajak penduduk sekitar bersama sama berkayuh so aku pon biar ler asalkan dapat kayuh ramai ramai.