putrajaya critical mass 3# series

DATE : 27 JUN 2008
TIME : 9.00 PM
PLACE : AROUND PUTRAJAYA

This is my 3rd time I follow Putrajaya Critical Mass..waaahhh semakin up grade event bulanan ni. Congratulation to the organizer (Mr Daoh his nick in BBS) coz this time I think sungguh berjaya. Walaupon ada org critics this event on his blog..tapi aku tengok macam hampir setarus or more riders (gile ko ramai tu) tak kira la lu ride MTB ke Road Bike ker janji kayuh... ramai yang datang dari perusuk lembah kelang tak tau la plak kot kot ada yang datang dari seremban ker ipoh ker mana la tau kot kot ada yer hehehehe
pic aku grap from daoh hahaha my manager (baju orange tu) sedang memberikan tumpuan penuh mendenga perbincangan kitaorg hahaha
Aku mula sampai pon jam 9.15 un load bike then tunggu with my wife ingatkan 9.30 dah boleh jalan tapi tengok semakin ramai plak yang datang geng geng Malakof and Triathlon pon ada datang…….maybe disebabkan Kevin (Bicycle Buy Sell admin) iklankan ride ni dalam BBS coz semua rider yang aku tanya semua cakap tangok dalam BBS tu…thank bro lu memang best….keseronokan dtambah plak dengan mamat nie Mr ALif ( his Nick on BBS) yang datang bawak satu trak geng geng dia dari Universiti Pertanahan Sg Besi punya la ramai… ride kali ni pon aku kenal la gak ngn one of my blogger friend Mr Don dari puchong with his KONA (sorry bro tak sempat nak berkenalan lanjut nnti kita sembang lain di ride akan datang)….turut memeriahkan ride kali ni dengan kehadiran rider kecik umor dia aku pon tak tau mcm baru darjah satu dua jer yang datang ngn ayah dia (bagus tul bapak budak ni) yang dasatnya boleh dia ride jauh jauh gini tak der rupa penat langsung ditambah dengan sokongan moral dari rider yang lain yang follow and cover budak ni so makin ligat la dia kayuh hehehehe
turut ride mlm tu Mr. Flat geng2 chat box BBS gak dia ni

Kitaorg tiba semula di tempat bermula pada jal 11.45pm pastu lepak jap kasi kering peluh then balik wife aku pon dah buat muka rabbit dia kena tunggu lama kat keta sampai tertido (tu la org suruh balik dulu tak nak )
pic i grap from ahwbiking

View Interactive Map on MapMyRide.com



Please Respect Cyclists.We Are Road User Too

9 comments:

Daoh Darko said...

Akum Heero!
Tima kasih laaa datang event ni. Hehehe. Seronok kayuh ngan ko ni. Terasa bangga sebab dapat kayuh sebelah orang kuat. :)

Thanks for supporting for all the three masses. Next time bawak orang rumah sekali. Bawak orang2 tempat kerja ko. :)

heero yui said...

tak der hal beb support kawan kawan..apa la yang nak bangganya aku pon manusia biasa gak hehehe

orang umah aku bukannya nak ride pon sakit bontot katanya hehehe

bola2api said...

alah! i missed this!

geng UPNM ada ajak aku tapi aku tak berani aa kayuh malam2.. alangkan kayuh siang pun kekadang aku tak perasan ada kereta kat belakang.. ini kan pulak kayuh malam huhu..

geng malakoff mana yg datang tu? musykil gak aku

hang dah register untuk MUDS tak?

heero yui said...

aini.

ala beb jalan ada lampu la nmpk punya la kalu hang tak der lampu pon tambah ramai ramai cam ari tu keta pon tak berani nak laju laju. ari tu aku ad kenal ngn budak upnm gak ler si alif hang kenal dia tak pakai bike mtb proton.bagus la dia tu bawak geng-geng ramai2 gini.

bdk malakof tu aku pon tak tau betol ker tak tapi dia doko sembang pasai malakof jer aku pon cam biasa ler layan jer la hormat tetamu hahaha dia tau gak ler jadual training si azwar pipot tu.

MUDS mmmmmmmm mcm nak masuk tapi kena tengok jadual dulu la keja kuli cam aku ni tak menentu ad ker tugas luar kena buat.... tapi kalu tak der apa mmang aku msk ride guna mtb jer hehehehe

Anonymous said...

He..he. kami memang enjoy riding malam tu. Alyff tak sabar-sabar nak g riding. Sekarang dia tengok daoh naik road bike, dia dah suruh papa dia beli road bike pulak, macam mana ni?

heero yui said...

alo bro...nice ride huh... dasat la ur son memang power boleh di ketengahkan la lepas ni...cakap la kat dia kena tunggu besa skit nnti baru blh beli road bike skang mana ada lagi road bike saiz kecik hehehehe

Anonymous said...

Betul tu he...he. insyaallah kalau ada buat ride g mana2 kasi tahulah. saya tak pernah g off road cuma wetland putrajaya je. elman 0133555333.

heero yui said...

ok bro nti kalu ad ride lagi sy roger. nnti 19 julai ada dualthlon @ ukm datang la kalu tak tengok saja pon datang joint la race heheheh

Anonymous said...

insyaalah, kalau ada kelapangan nanti g sana.