Respect Cyclist

Respect Cyclist......mmmmmm itulah yang rasanya semua driver tak kisah la hang bawak moto ke keta ke or keta kebal ke patut pratikkan dalam pemanduan seharian. Bukannya susah sangat just jarakkan keta ngn kita yang kayuh nih jer.

kengkadang tu sesetengah driver (sesetengah jer yer) macam tak hiraukan langsung kita yang tengah ride kat tepi jalan ni, dia punya himpit sampai kengkadang tu blh "terjatuh" atas tanah kita ni, tapi ada gak yang respect kita kayuh terutama bile kita ware complete jersey with helmet hehehe tapi kalu dilihat if kita pakai baju biasa jer they will buat tak tau je (korang perasan tak? hehehe). Kita ni pon pengguna jalan raya juga tapi yang menjadi masalahnya sesetengah rider yang jadi mat rempit berbasikal atas jalan jer yang menyebabkan driver memandang negatif, sampai ada yang dituduh samseng jalanan..so selain dari driver, kita sendiri pon kena la ambil langkah sama :D

apa pon marilah berkongsi jalan sesama, walaupun cyclist ni tak bayar cukai jalan tapi we are still pengguna jalan raya :P


Please Respect Cyclists.We Are Road User Too

2 comments:

kay karim said...

suke tgk korang ride..

heero yui said...

Ride ride bodo je makan angin hehehe beli la bike 1, boleh la joint kitaorg kayuh