Disebalik LTDL 2011



mmmmm Le Tour De Langkawi 2011 sudah melabuhkan tirai dengan jayanya lagi utk tahun ni dengan perlumbaan kembali ke bumi langkawi tu pon kalu our ex-perdana menteri tak tegur rasanya tak kot buat at langkawi tahun nih hehehe

apa pon kejayaan penganjuran kali ni semua orang tau macam mana but apa disebaliknya ramai yang tak tau......aku ppon bukannya nak citer apa sangat cuma korang perasan tak kali ni our local media bukannya tumpu to rider yellow jersey but lebih to blue jersey....maybe disebabkan anuar manan kot tapi kan ke persaingan yellow jersey still ada wakil dari our team (LeTua) walaupon dia bukan dari Malaysia but he still dalam team tempatan kan (Nino Corredo) hehehe so apa yang aku tau dengar dengar ada pihak yang memberi arahan utk memboikot team nih pasal apa aku tak tau..pasal tu media lebih tumpu to our another team (TSG)...mmang ler performance team ni kali ni naik skit tu mmang tak dinafikan tapi mesti ada citer disebaliknya bermula dari masa LeTua buat Letua 100km ride ari tu lagi ada ler yang nak nyibuk hehehe tak perlu la citer saper dia yer rahsia semua tuh.

lagi satu yang aku tau ni pasal apa TV3 also boikot this race that why news bout this event bergitu kurang sangat dalam berita at TV3

cukup la kot aku mengarut nih kang kena ban plak aku nnti so adiosss


Please Respect Cyclists.We Are Road User Too

4 comments:

Aku dan Basikal said...

Saya ikuti perkembangan LTDL 2011 setiap hari. Kalau bleh nak tau gak disebelik LTDL 2011 nie. Menarik tul..hhhihihi kongsi la.. kalau tak emel ke nahar.sharif@gmail.com

heero yui said...

tak der apa sangt yang menarik cuma maybe mmmmmm pasal sponsorship kot hehehehe

Angah said...

sukan yang dipolitikkan..malas nak campor..tengok je la..

thn ni laki aku tak pegi. bagus duduk umah jaga baby haha

cuma sempat berbasa basi ngan TKSU tu la..pasal LTDL nih..

heero yui said...

ngah : tengok je la yer nak buat mcm mana dah sbb org2 politik turut msk campur :P ...tahun ni naper abg lan tak g jadi bibik ker hehehe apa yg korang bahasakan kat TKSU kitaorg tuh hehe