PENANG MTB JAMBOREE "KAYUH LASAK"

date : rahsia
place : tempat biasa ler - penang
organizer : kotrt ( knight of the round table)

look at the graph huh huh huh can i survive

This time for penang jamboree i did not prepared too much just ride in the gym and do some cardio training with my secret fitness coach cheewahhh...hehehehe
My trip to penang start form Friday after Friday Prayer. Go to bangsar pick up Kotte and his anak sedara at tanjung malim. Pastu direct to ipoh bekumpul ngn kawan2 kat sana.
Agak panjang trip to penang this time coz tapik car got prob dgn dia punya bike rack....nasib tak tertanggal bike diaorg kat atas tu.
We arrive at KOMBES batu uban penang at 2.30am.agak susah to kejutkan guard kat situ tido mati agaknya (kena report bos nie guard tido)

Saturday morning.....bangun tido sttlekan pasai penginapan (jenuh le guna cable power punya) jam 10.30 baru le blh msk bilik.apa ler punya penyelia asrama org dah bagitau nak dtg pon dia blh tido lagi nak kena nie hehehehe. Dah sttle smua we go to taman belia for registration and teman kotte jual barang skit... ada ler kalu tiub tyre skit tu pon kawan2 gak yg beli.
Malam tu didn’t go to briefing..terkilan gak ler aku kawan2 got no disiplin in time so we go to batu feringgi hahahahaha kul 11 baru balik then trus ZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Sunday morning “ lets the game begin” ...................... wake up at 5.30 tngok kotte dah bangun... trus g buang apa yg patut (nak kasi ringan la badan nie) mandi2 dah nak siap baru la kejutkan kwn2.
Arrive at taman belia at 7.20 trus besiap tak sabar dah nie. Amik gambar 2 3 pose then trus lapo diri.

Penang MTB jamboree 2007 start at 8.00 ingat nak ride ngn kwn2 tapi nth lee naper tetiba ker “aura” power datang trus ke depan. Start climbing (tarmac climbing) with chua and Lim,tak dapat nak follow lama power gile dema climb pakai middle gear. By 9.20 i reach CP 1 hahaha got no time to berhenti2 just amik gambar kejap jer rugi masa. To CP2 is downhill time tak banyak cite layan ler hehehe tak bestnya ada jem skit budak mana nth slow plak tapi my rims panas giler la pakai glove pon rasa lagi panasnya break punya pasai, time ni i pass my new friend Ash cam dia coz he always wearing seluar bomba dia tu hahaha. Sampai kat air itam dam is time for climbing back haram jadah tul banyak tolak dari kayuh..dalam tolak kayuh tu sempat ler berkenalan with Janice (dirt traction) and one cool person from alor star street bike team (doesn’t remember his name). Sebelum sampai at CP4 my team member “Abang” has catch me di kebun yang mcm gampang climbing dia kuat tul dia nih.tolak bike pon kepala bwh handlebar huh huh huh. then i potong dia balik time dia rest n trus tinggal hehehehe

Doesn’t remember what time i reach at CP4 but i didn’t stop..rugi la masa..Even my kaki dah keras semcm je.. adoooooiiiii nak cramp pon ada. To CP5 i can rest coz downhill time hehehe dose not got so many problem to CP6 coz all the way downhill.sampai je kat CP6 makan time chicken pie quwuak-quwuak. Nak sampai at CP7 punya la siksa trek batu ni lagi..yahudi tul dema ni dera org tul tak larat dah nak jalan kaki dah out gile paksa skit jer. Ride with mr gary kejap b4 i tinggalkan dia hahahaha after that kasi potong itu Angela Grey plak from dirt traction (model dia nie tapi very active) tak perasan bile plak dia potong aku.?? Downhill time all the way to CP8 turun downhill pon punya la sakit kaki ni biler la nak sampai. Ingatkan dah habis penderitaan hehehe ad lagi last climbing to CP8 adooiiiii laaaaa we paid for suffer huh huh huh got last sticker baru la blh senyum skit hehehehe :P

At 1.15pm Penderitaan akhirnya berakhir di taman belia I’M NOT THE CHAMP hahahahaha my time is 5hour 49minute with my maximum heart rate is 189b/m mau pecah jantung. Ada 2 lagi my team mates in front of me kotte and kuttas tak lalu nak keja dema too fast. Best loo sampai ada model sambut mintak autograph hahahaha dpt la perfume keta satu hehehe
dalam masa tengah lepak lepak situ tngu member, i meet my Friendster friend "KH", 1st time jumpa hahaha
sronok gak jamboree nie yer blh kenal ramai kawan2 slalu dok chat dalam FS or BBS jer hehehe

That nite....grand dinner,lucky draw time hehe i just got new jam tangan brand kenwood nice la jugak.
THE CHAMP......

Anyway congratulation to the organizer for this hard core and great event, I’ll see u next year for more “suffer” heheheh
Also thank to Kompleks Belia dan Sukan Batu Uban coz bagi tempat penginapan yang menarik hehehe

3 comments:

bud said...

seronok!!hope i was there

LingtheMerciless said...

ahhhh....now I know you are heero! glad u had fun for this ride! it was torture...as usual!!!!

rayen said...

waah so power finish earlier. next year i'll catch u up there hahahaha i now try to plan ride at himalaya so dont mis it next year